Onmogelijk

Onmogelijk om niet te schrijven over iets waar ik het liefst over schrijf. Onmogelijk om niet te schrijven terwijl mijn hoofd vol zit met verhalen. Onmogelijk om gebeurtenissen niet te willen delen, omdat ze te leuk zijn om voor mijzelf te houden. Onmogelijk om niet te bloggen, dus moest ik wel weer beginnen.

Sinterklaasfeest

Vanavond hebben we Sinterklaas gevierd. Cadeautjes voor Puk en voor de anderen surprises. Het was heel gezellig, maar anders dan toen de kinderen nog klein waren. Ik neem u terug naar Sinterklaasavond 2004. We vierden samen met opa en oma Sinterklaas.


Ook in ons dorp kwam Sinterklaas langs. Hij werd opgemerkt door Roger (bijna 5). Hij zag zijn mijter nog net langs het raam schuiven. Gillend achter de eettafel vandaan rende hij naar de deur. “Sinterklaas!!!” Zijn zusjes volgden hem naar de deur. Het duurde even voordat mamma de deur open had, om onduidelijke redenen, maar toen zagen de meiden stapels cadeautjes voor de deur. Roger sprong echter over de pakjes heen met nog steeds zijn ogen gericht op Sinterklaas. Zijn zusjes riepen nog: “Kijk Owie, dootjes!” maar Roger was tevergeefs opzoek naar die heilig man. Maar deze bleek spoorloos te zijn verdwenen. Kon mamma de deur echt niet eerder op krijgen?

Met veel gesteun werden de pakjes naar binnen gesleept. Voordat alles in de kamer stond werd al aardig aan het papier gescheurd. “Om beurten” was een term dat niet bestond en voor we allemaal zaten waren de kinderen al begonnen met het verdelen van de cadeautjes. Blijkbaar konden ze niet lezen want hier en daar belandde een pakje wat er niet behoorde te landen. Na het uitpakken van twee pakjes hield JJ (bijna 3) het al voor gezien, ze had genoeg en weigerde de rest uit te pakken. Maar daar had ze Kaatje (bijna 2) voor. Zij wilde alle pakjes wel uitpakken en liep op een gegeven moment met een auto van Roger en met een chocoladeletter “J” in haar mond rond door de kamer. Terwijl mamma de auto weer inpakte voor Roger, liep hijzelf met de handschoenen van opa rond. Roger, een beetje verbaasd dat hij dezelfde auto kreeg als Kaatje, ging verder opzoek naar pakjes die nog niet geopend waren.

9 opmerkingen:

 1. ja zulke festijnen herinner ik me ook wel .... mooie herinneringen he, die neemt niemand je af.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit was de leukste Sinterklaasfeest ooit... er gebeurde zoveel. Een heel fijne herinnering :)

   Verwijderen
 2. Een gezellige chaos dus, maar goed dat het van mamma niet volgens de regels hoefde, haha. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat was het echt en JJ zat midden in en zei maar: noeg noeg... heb noeg... Onvergetelijk :-)

   Verwijderen
 3. dat klinkt als een prachtige chaos!
  en wat onhandig van mama zeg, dat ze die deur niet meteen open kreeg... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Erg onhandige mamma... soms gaat dat dan gewoon zo :-D

   Verwijderen